14 gedachtes over “Verandert er dan niks

 1. Ik ben van 49 dus vier jaar na de oorlog geboren. Opgegroeid met de verhalen van mijn ouders en hun leeftijdgenoten over de oorlog. Altijd gedacht dat ik in mijn leven nooit oorlog in Europa zou mee maken en hoopte dat ook voor mijn (klein) kinderen……
  Kregen we ze maar aan het breien!!

  Like

 2. Wat een geweldig liedje, vreemd dat ik het me helemaal niet herinner uit die tijd. En zo goed gedaan, tóen al! Maar ik denk dat ze het niet kunnen leren, ze laten gewoon zónder breiwerk al zoveel steken vallen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik herken er nog wel iets van, maar niet de hele tekst. Ja wij gaan breien met ons breiclubje, Vogels in de kleuren blauw en geel. Gewoon, nee niet gewoon, om toch in gedachten al die slachtoffers te gedenken. Zinloos gestorven voor de waanzin van een oorlog.

  Like

 4. Oh ja ik herinner me deze nog wel.
  Het vergaat mij net als Marthy, nooit gedacht dat we nog weer eens bang moesten zijn voor een oorlog binnen de Europese grenzen. Maar je ziet het, het gevaar ligt overal en altijd op de loer. Verschrikkelijk is het en al die arme mensen op drift.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s