Stukje Krijtlandpad

Slenaken werd het startpunt van onze etappe van het Krijtlandpad. Ik heb de hele wandeltocht al twee keer gelopen met Sjaak. Nu begonnen dochterlief en ik aan de stevige klim uit het dal van Slenaken. We wisten weer dat we in het heuvelland waren. Op het plateau zagen we dat de bloesemperiode al over de top was.

Ook in het Bovenste Bos was alles al goed groen. Het had wel nog dat frisse van het begin.

Ik had gehoopt in dit kilometerslange bos onderbegroeiing van stinzenplanten aan te treffen, maar dat was helaas niet het geval. Wel een mooi stukje heidelandschap

Voordat we er erg in hebben staan we voor de afdaling uit het bos naar beneden, richting de Geul.

We genoten van mooie vakwerkhuizen in de buurt van Terziet

boomgaarden

en het fenomeen ‘maretak’, waar de bomen niet blij mee zijn, omdat het een parasiet is. De bomen zijn ten dode opgeschreven helaas.

De Volmolen is altijd een mooie plek aan de Geul. Nu doet hij nog dienst als graanmolen, maar vroeger werd hij gebruikt voor het ‘vollen’ van geweven stoffen tot viltig sterk laken. Hij is gebouwd in de 19e eeuw toen de lakenindustrie opkwam in Aken en Vaals.

Het beeld was me eerder niet opgevallen.

In de Geul poseerde nog een leuk vogeltje.

We wilden verder wandelen bij Epen, maar konden dan geen bus meer terug vinden. Onze etappe stopte daarom al na zo’n kilometer of 8. Wij waren duidelijk niet genoeg bedreven in het kaartlezen combineren met het OV. We misten onze navigator. Maar we hadden lekker gewandeld. Nu was er nog tijd over om Maastricht in te gaan. Een biertje op het O.L.Vrouweplein is geen verkeerde dagafsluiter.

13 gedachtes over “Stukje Krijtlandpad

  1. Ik heb meegenoten van iedere stap, herkende veel plekken op je foto’s. Wij hebben daar al zoveel voetstappen liggen, het Krijtlandpad ook gelopen. Ik zou het dolgraag nog een keer doen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooie wandeling. Die maretakken zijn wel erg decoratief. In het arboretum hier werd zo’n tak met opzet aangebracht. Dat zal wel niet op een bijzondere boom zijn gedaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s