Fietstocht Zuiderwoude

Met vriendin C en I fietste ik op een middag naar een boerderij net buiten Zuiderwoude. Dat was nou met recht een plek op het platteland. De boerenlucht moeten jullie erbij denken, maar het was een boerderij volop in bedrijf met af en aan rijdende tractoren en dieren in de stal.

Maar dit bedrijf aan ’t Aandammergouw had veel meer te bieden dan de melkveehouderij en schapenhouderij alleen. Men had er namelijk een prachtige boerderijwinkel met allerlei speciale groenten en sapjes, jammetjes en meer.

Bovendien kon je er ook nog op een terras zitten om een drankje te nuttigen, zelfs taart had gekund. Ze noemen het theetuin. Dat vind ik wel ambitieus gesteld. Bij het terras moet je je niet een strak afgewerkte plek voorstellen. Nee het was allemaal boers en rommelig en onaf, maar wel heel rustig en heel gezellig.

Je kunt er zelfs fluisterbootjes huren, kortom, als je van het boerenleven op het platteland houdt is Bij Arken ae een aanrader.

Tot onze verrassing was er een camping. Dat leek maar zo. Het bedrijf heeft wel B&B in pipowagens, maar dit waren caravans. Dus wij dachten een nieuwe camping ontdekt te hebben. Niets was minder waar. Het bleek een opvang voor Oekraïense vluchtelingen te zijn. Ze hadden ook een binnenruimte voor algemeen gebruik tot hun beschikking. Mooie oplossing zo, in ieder geval voor de zomer.

9 gedachtes over “Fietstocht Zuiderwoude

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s