Waarneming

Ik zag dit alles in de afgelopen week binnen een straal van zo’n 100 meter rond mijn huis. Vanaf mijn balkon genoot ik van het puttertje. Opvallend dat het er maar één leek te zijn. Heeft ie dan ergens een nest in de buurt. Dat heb ik nog niet kunnen ontdekken. Vroeger was de putter een zeldzaamheid, maar tegenwoordig zie je ze best vaak. Ik vind ze zo leuk!

streep heen en weer bewegen

De kauw bedacht, dat de kerktoren wel een goede plek is voor het bouwen van een nest. Weken geleden werd er af en aan gevlogen. Nu is het veel rustiger. Ik hoop het jonge grut nog te spotten.

Bij de meerkoet trof ik wat pulletjes aan

en ook bij de wilde eend

In het land liep warempel een ooievaar. Ik had ze dit jaar nog niet gezien hier. Dit was er maar één.

22 gedachtes over “Waarneming

 1. Wat mooi dat jonge grut in de lente. Mijn liefde voor de Putter deel ik met Jou. Mijn vader had ze in zijn voliere, en hij deed ze vangen met slagnetten wat toen en nu verboden is. Het is zo’n mooi kleurrijk vogeltje dat ik daar telkens weer van kan genieten😊

  Geliked door 1 persoon

 2. Een puttertje heb ik jarenlang in een kooitje gehad. De overleden buurman liet het mij na. Het schetterde boven de zang van mijn leerlingen uit als ik zat les te geven. Een prachtig diertje. Nu kijven ’s nachts de kauwen in de boomkruinen voor mijn slaapkamer. Sinds hier alle heggen en struiken verdwenen zijn, zijn ook kleine zangvogels verleden tijd helaas.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ooievaars (alhoewel ik ze nooit zo noem eigenlijk) zie je hier (weer) veel… of het meer of minder is dan andere jaren weet ik niet, valt me niet …
  Hoe dan ook… dieren spotten is natuurlijk altijd een feestje, zeker in het wild

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s