Woonboot

Het gebeurt niet zo vaak, dat je neef uit Limburg met zijn vrouw en dochter op een woonboot in Amsterdam bivakkeerd en dat je daar dan ook nog eens wordt uitgenodigd. Ik realiseerde me, dat ik voor het eerst een Amsterdamse woonboot zou betreden. Heel speciaal.

Ik keek op van de ruimte binnen en je zit er eerste rang om te kijken naar het varende verkeer.

Na de lunch maakten we een stadswandeling.
Een vrouw met een jurk gemaakt van de stadsplattegrond kom je alleen maar hier in de stad tegen.

Over het museumplein

en de de PC Hooftstraat

bereikten we het Vondelpark, waar het gezellig druk was.

Op een rustig paadje, want die zijn er ook, betrapten we dit jonge meerkoetje.

Terug bij de boot namen we afscheid na deze gezellige middag.

9 gedachtes over “Woonboot

 1. Telkens als ik die woonboten zie maak ik de bedenking dat het enorm leuk moet zijn om op deze manier te mogen wonen. (al zijn er misschien ook wel min-puntjes aan). Hier in België zie je het niet zo vaak, hoewel hier vlak bij Antwerpen (bij Schoten) liggen wel een aantal van deze woningen op het kanaal.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een vriendin van mij woonde in het begin van haar huwelijk in een woonboot, later toen hun kind werd geboren zijn ze naar een gewoon huis gegaan. Ik denk dat als je boot een betonnen casco heeft hij minder vaak uit het water moet om schoon te maken dan bij een stalen boot. Maar af en toe moet je toch de boot even op het droge halen om de onderwaterkant schoon te maken. En ik zou mijn tuin missen, wat plantenbakken bij zo’n boot is natuurlijk geen tuin. Ook het liggeld kan aardig oplopen heb ik wel eens begrepen. Al met al lijkt het misschien leuker dan dat het in de praktijk is.

  Geliked door 1 persoon

 3. De woonboot is niet meer weg te denken uit Amsterdam.
  Zeker bijzonder om te logeren op een woonboot.
  De vrouw met de stadsplattegrond jurk kan je wel de weg wijzen.
  De Meerkoetjes hebben zich helemaal aan de stad aangepast. Hans

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s