Behoud de natuur!

De tekst op dit spandoek heeft een andere mening over de toekomst van het natuurgebied ”t Purmerbos’ dan ik en met mij velen. Hier schreef ik er al over.

Een wrange tekst, hoezo meer natuur? Alle vogels, die in de loop van de 30 jaar, dat dit bos er is, hier hun broedgebied hebben gevonden of overwinteren, verjaag je. Ook kleinere dieren als muizen en insecten krijgen het dan weer moeilijk om te overleven.

Ja, ook mensen moeten wonen. Als je de Purmer kent, weet je dat daar enorme weilanden liggen vol raaigras. Inderdaad zullen er boeren uitgekocht moeten worden, maar voor de natuur is dat toch de minst schadelijke oplossing.

Hier kun je de petitie ondertekenen, als je wilt, dat het bos niet gekapt gaat worden.

8 gedachtes over “Behoud de natuur!

  1. Helemaal eens! Wel wat makkelijk, zeg, om dat stukje bos om te kappen in plaats van de moeilijkere optie. Het bos en de dieren erin zeggen niets terug. Dat moeten wij dan maar doen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Erg hoe die snodaards proberen om hun plannen te verkopen onder het moto van “meer natuur” ! Het is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat dit zal gebeuren. Het erge is dat een groot deel van de mensen er nog in gelooft ook omdat ze geen kennis van zaken hebben en daar rekenen ze natuurlijk op.

    Geliked door 1 persoon

  3. Het zijn inderdaad niet de goede woorden, maar om nu meteen de weilanden te gaan bebouwen is ook niet goed voor de weidevogels. Ergens moet je een compromis zoeken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s