Een KBV-tje

Even ter informatie voordat ik jullie vertel over een aparte ontmoeting, die wij hadden op Düne. Onder vogelfotografen is een KBVtje een heel gewoon begrip. Dat betekent een Klein Bruin Vogeltje, dat je naamtechnisch niet kunt thuisbrengen. Zeg maar, lijkend op een mus.

Met mijn kamermaatje zat ik op een soort uitkijkpunt op Düne te wachten op de rest van de groep. Natuurlijk bleven we om ons heen kijken of er misschien nog iets te fotograferen viel. Ik zag Helgoland liggen vanuit een ander perspectief, dus maakte ik daar een foto van.

In mijn ooghoek zag ik een man aan komen lopen met een hoedje op en een felblauwe frisbee voor zijn geslacht. Ik dacht een zwembroekje om zijn heup te zien, maar toen de frisbee wat opwipte, zag ik zijn geslacht. Nee toch, ik heb op mijn leeftijd echt geen zin in een potloodventer. Die aandacht gunden we hem niet, dus keken we naar de zee en de mooie natuur. Helaas kwam hij toch op ons aflopen en beklom zelfs de trap van de uitkijktoren.

Heel beleefd begon hij ons toe te spreken in het Duits. Hij had een heuptas om, wat ik had aangezien voor zwembroek. Ik kreeg een standje, want ik had een foto gemaakt. Hij vroeg of ik het bord niet had gezien. “Welk bord dan? Nee, ik maak foto’s van de natuur”, zei ik naar waarheid. “Das sagen sie allen”, zei de man. Nu hij zijn punt had gemaakt vertrok hij weer.

Veel later liepen we langs het betreffende bord. Daar was dus pas het begin van het naaktstrand, oftewel Freien Körper Kultur-strand. Een eind verderop stond nog een bord om het terrein weer af te bakenen. Duidelijk aangegeven. Prima, ik heb in principe geen probleem met naaktstranden.

Maar van het gedrag van die man word ik heel recalcitrant. Hij liep met zijn freien körper niet tussen de borden en dus kan hij mij niet dwingen om geen foto’s te maken. Ik begrijp heel goed, dat je die mensen niet op de foto gaat zetten. Dat zal ik nooit doen, maar voor dit KBV-tje met een blauw ‘petje’ maak ik toch even een uitzondering.

11 gedachtes over “Een KBV-tje

  1. Dat was in onze buurt waar we vroeger woonden ook heel vervelend. Sommige naaktlopers liepen steeds verder buiten het naaktstrand. Vorig jaar maakte een blote man avances bij mijn aangeklede echtgenoot die ver buiten de zone naar de boten zat te kijken. En daar werd hij wel heel kregelig van.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een verhaal! Zo liepen wij eens tijdens een wandeling in de zuidelijke Ardèche twee nudisten tegen het lijf, man en vrouw. Bijna letterlijk tegen het lijf want het was een smal slingerend pad tussen struikgewas. Het enige wat ze aan hadden was sokken en schoenen en de man droeg een rugzak. Het eerste wat hij deed toen hij ons zag was zijn handen voor zijn geslacht slaan! ‘Bonjour’ zeiden we en liepen door en een paar meter verder zei Mart ‘Jammer dat je geen foto kon maken, had je een leuke blog gehad’.

    Geliked door 2 people

  3. Ook hier lopen er soms mensen van het naaktstrand over het badstrand daar kun je weinig aan doen denk ik. De strandwacht kan niet alles in de gaten houden en ik vind het voorkomen van verdrinkingen wel belangrijker dan naaktlopers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s