Laatste bestemming

De as van mijn man stond nog bij mij in huis. We wilden niet verstrooien, maar de procedure opstarten om een urnengraf te kopen, stelden we uit. Dat had geen haast. De urn stond goed bij mij. Maar inmiddels hebben we een steen laten maken. De urnenkelder is geplaatst op het kerkhof. Toen besloot ik om als datum 29 juli te kiezen, om de as bij te gaan zetten. Dat deed ik dus gisteren, samen met mijn kinderen en hun partners. Er moet een officiële vertegenwoordiger van de gemeente bij zijn, dus vandaar dat tijd en plaats moest worden vastgelegd.

Ik koos voor deze dag, omdat het vandaag 51 jaar geleden is, dat Sjaak en ik elkaar leerden kennen. Vorig jaar vierden we ons 50 jarig jubileum nog op een heel bijzondere manier. Je leest er hier en hier over. Gelukkig toen niet wetende, dat het de laatste keer zou zijn. Sjaak overleed plotseling op 11 december j.l.

15 gedachtes over “Laatste bestemming

  1. Mooi Jeanne. De as van mijn man staat hier nog in de kast te wachten totdat ik ook alleen nog as ben en dan heb ik de kinderen gevraagd om ons samen op zee te verstrooien.

    Like

  2. De steen is prachtig. Een mooi plekje om af en toe even je gedachten de vrije loop te laten denk ik. Mooi die belangrijke datum voor deze gebeurtenis te nemen. Inderdaad heel fijn dat je jubileum destijds gevierd kon worden zonder nare bijgedachten want die zouden óók de herinnering aan het feest “kleuren”.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s