Vulkanisch

De aardrijkskundeles was de plek bij uitstek, waar je leerde over natuurverschijnselen, zoals het vulkanisme. Doordat ik mijn privé aardrijkskundeleraar mee had op reis, zag ik al mijn theoretische kennis toegelicht worden met de praktijk. Zo kwamen we terecht bij een krater van een niet werkende vulkaan de Kerid. Prachtig om de lijnen te zien, uitgesleten door het lava geweld.

Wat een kleurenspel ook nog.

De Hekla is de grootste nog werkende vulkaan op IJsland. Toen we in de buurt kwamen kreeg ik een alarm bericht op mijn telefoon, dat ik alert moest zijn op een uitbarsting. Dan komt zo’n vulkaan echt dichtbij. Toch was het rare, dat we hem of haar niet zagen. De berg zou prominent in het landschap te zien moeten zijn. We hadden mis gerekend met de laaghangende bewolking.

Gelukkig ging die langzaam breken en zagen we een klein stukje van de vulkaan

en steeds een beetje meer.

Het zonlicht zette het lavalandschap mooi in beeld.

uiteindelijk was vrijwel de hele berg te zien.

16 gedachtes over “Vulkanisch

  1. Wat een desolaat landschap hè! Wat een ervaring om dit samen met je zoon te zien en dan nog je privé aardrijkskunde leraar bij je…….Op Tenerife vond ik het een fascinerend idee dat de vulkaan nog steeds kon uitbarsten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s