Ansichtkaarten

Bij de opening van de dorpswinkel waren ze er nog niet, maar nu staan ze te pronken in de winkel. Nieuwe ansichtkaarten, waar de foto’s voor zijn aangeleverd door twee hobbyisten op fotogebied uit ons dorp: André Klaver, die al jarenlang een gerenommeerd fotograaf voor allerlei dorpse gelegenheden is en ikzelf, die net komt kijken op fotografie-gebied. Bij de vraag of ik wilde meewerken, vroeg ik me af, wat de werkgroep verstond onder een ansichtkaart. Ik stuurde van alles op, van klassiek straatje tot landschap en ook allerlei detailfoto’s. Nu heeft men uit ons beider fotomateriaal een serie dieren genomen en van André een drone-foto van ons dorp.

Ze lieten om te beginnen van ieder van ons twee kaarten maken, waarvan eentje een fotocollage is. Dit is mijn tweetal geworden.

Zo ziet de achterkant er uit.

Ze moesten er per kaart 500 afnemen, dus eerst maar eens kijken of het verkoopt. Ze kunnen daarna nog altijd dorpsgezichten en/of landschappen laten afdrukken. We zullen zien. Dit vind ik al heel eervol en leuk. Met de groeten uit Waterland

22 gedachtes over “Ansichtkaarten

 1. Een mooi initiatief.

  Ik heb flink wat ansichtkaarten verstuurd en vaak was het erg zoeken naar iets dat typisch voor een plaats is waar ik was. Vaak van die schreeuwerige collage dingen met ‘Groeten uit..’ in telegraafletters. Heb het lieftste een kaart met 1 mooie foto en op de achterkant info waar, wanneer de foto is gemaakt en door wie. Punt is idd die minimale oplage, waardoor er voor iets algemeens wordt gekozen.

  Ergens ten zuiden van Berlijn trof ik een zaakje waar ook allemaal eigengemaakte foto’s te koop waren van een klein stadje. Erg mooi. Lieten ze gewoon als foto afdrukken. Kreeg er een envelop bij omdat op de achterkant van een foto niet goed te schrijven is.

  Het meest beroerde is overigens Ierland. Door het hele land dezelfde kaarten met een verzameling deuren, plaatjes uit Dublin, Cork en de Ring of Kerry e.d. En vergeet het maar dat er iets bij zat waar ik kwam. Zeer teleurstellend.

  Hier in Alkmaar valt ’t mee. Natuurlijk teveel de Waagtoren en weinig van De Hout.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s