Het bonbonfabriekje

Wat begon als een vaag idee voor een blog, groeide uit tot een aparte dag. Het feit, dat er wat van mijn foto’s gebruikt waren om bonbons te maken, had mijn nieuwsgierigheid gewekt naar het maakproces ervan. Hoe krijg je die foto’s in eetbare vorm op zo’n bonbon? 

Omdat er voor het jaarlijkse dorpstijdschrift belangstelling was voor mijn idee om een fotoreportage te maken van dat proces, trok ik de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met de bonbonmaker, die bij mij een eindje verderop in de straat woont.

Zo kon het, dat ik om 9.00 u in de keuken van Ron stond. Ik liet me verassen door het hele procédé wat er doorlopen moest worden om te komen tot zo’n heerlijke traktatie. Het was een dag van roeren, temperaturen, wachten tot de boel opgestijfd was enzovoort. Géén fabriekswerk, maar allemaal gewoon handwerk uit eigen keuken.

Rond half 7 was de bestelling afgeleverd in de winkel. Ik ging naar huis met het gevoel, dat ik er een werkdag op had zitten. Maar wel een reuzegezellige werkdag. Voor Ron, die bonbons maken als zijn hobby beschouwde, begint het produceren van zijn populaire bonbons, als een uit-de-hand-gelopen hobby te voelen.  Het werd een dag, die mijn kijk op bonbons totaal heeft veranderd. Petje af voor de maker!

Om het resultaat van de fotoreportage te zien, moet je nog wachten tot december. Dan wordt het gepubliceerd in het glossy tijdschrift van ons dorp, dat dan uitkomt. Dan kom ik er op terug in mijn blog.

15 gedachtes over “Het bonbonfabriekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s