De grutto dichtbij huis

Als je bedenkt, dat ik vlakbij de kerktoren woon en nu de grutto en de kerk in één beeld heb gevangen, dan is die natuur toch dichterbij dan je zou denken.

Ik moet er weliswaar de pont voor over, maar al gauw is het daar echt genieten, zeker deze tijd van het jaar. Bij het natuureducatiecentrum bij Watergang hebben ze in het Ilperveld een plas-dras landje gemaakt. Succes is verzekerd! Een flinke groep grutto’s was er neer gestreken. De afstand van waar ik ernaar kon kijken, is nog vrij groot, waardoor ik wel eigenlijk een zonnetje nodig had om de foto’s echt scherp te krijgen. Helaas was het weer eens grijs weer, dus moet ik het met deze kwaliteit doen. Ik vind dit nou eenmaal zo’n prachtige vogel, dat ik niet kan wachten op de zon!

Af en toe komt er onrust in de groep en dan vliegen ze even een rondje.

Een paar vogels fouragerend naast de plas.

Vanuit de vogelhut zag ik nog de scholekster

een stelletje Canadese ganzen

en de grauwe gans op de uitkijk.

Verder was het heel onrustig in het veld. De harde wind, maar ook de opgewonden vogels in de lucht, die allemaal bezig zijn met paarvorming. Mooi om daar ongezien middenin te zitten!

9 gedachtes over “De grutto dichtbij huis

  1. één van mijn favorieten (sinds wij in 1983 gingen wonen op de gruttostraat) … en zo jammer dat het dier op de Rode Lijst staat. Hopelijk keert het zich ten goede en kan het van die lijst af.
    Desalniettemin… schitterend gefotografeerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s