Voer voor de stappenteller

Na een ochtend varen heeft de stappenteller nog maar weinig op de teller. Aangezien de voorspelde regen uitblijft, besloot ik nog even over de dijk van de Purmerringvaart naar het andere natuurgebied in het Purmerbos te lopen, voor de noodzakelijke beweging.

Verscholen achter het riet trof ik een verliefd futenpaartje aan.

Ze lieten zich helaas niet verleiden om verder te gaan met hun baltsgedrag.

Het land kleurt al geel van het raapzaad.

Ik bespeur wat vogeltjes in de rietlanden. De rietgors is daar al een regelmatige gast,

en de rietzanger is ook geen zeldzaamheid meer,

maar hoe leuk is het om voor de tweede keer vandaag een blauwborst te zien. (varend door het Ilperveld zag ik nummer 1) De volgende keer moet hij een strategisch betere plek kiezen om te gaan zitten, zodat ik een betere foto kan maken, maar voor vandaag ben ik al blij.

Genietend van het voorjaar maakte ik mijn rondje af.

Ook de stappenteller was tevreden.

8 gedachtes over “Voer voor de stappenteller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s