Voetmassage

Voeten zijn erg belangrijk om in goede conditie te houden. Het zijn maar uiteindes van ons lichaam en die worden vaak vergeten.  Het is tegenwoordig ‘in’ om overal blootsvoets te lopen, dat schijnt een hele speciale sensatie te zijn. Denk ook maar aan de blotevoetenpaden, die her en der zijn aangelegd. In de Happinez van april is er een artikel aan gewijd. Mijn Yogalerares is ‘voetenfan’. Zij besteedt veel aandacht aan voetmassage tijdens haar lessen. In de voet masseer je namelijk heel veel zenuwen die hun weerslag weer ergens anders in je lijf hebben. Om de plekken die je gericht wil masseren precies te weten moet je je verdiepen in voetreflexelogie. Dat voert mij te ver, maar feit is wel dat je je spieren en zenuwen in je voet activeert. Dat lijkt me altijd gezond. Ik bestrijd er o.a. mijn koude voeten mee.

Helaas is het zomerreces al ingegaan wat betreft de yogalessen. Ik vind belangrijk om toch wat yogaoefeningen te doen gedurende de vakantieperiode. Voor de voeten heb ik een handige manier gevonden om er elke avond even mee bezig te zijn. Ik heb namelijk een klein hulpstuk klaarliggen in de keuken. Tijdens de afwas masseer ik mijn voeten met een golfballetje. Twee vliegen in één klap!Thuis na juli 2015-006

10 gedachtes over “Voetmassage

  1. Voeten zijn heeeel belangrijk. Dat weet je pas als ze pijn doen en je geen stap meer kunt zetten. Vroeger heb ik een paar zomers echt op blote voeten gelopen. Ook achter de kinderwagen van mijn tweede kind, dit tot grote afschuw van mijn moeder. Ik ben er mee opgehouden toen mijn oudste vier jaar was en net als haar moeder, geen schoenen aan wilde, ook niet naar school. Vanaf dat moment ben ik het goede voorbeeld maar weer gaan doen. Ik zou nu niet meer blootvoets kunnen gaan. Waarom toen wel weet ik eigenlijk niet. .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s