Artis by night

Omdat ik van de postcodeloterij gratis toegangskaartjes had gewonnen ging ik zaterdagavond met een stel vriendinnen naar de avondopenstelling van Artis. Het was jaren geleden dat ik daar geweest was. Maar er waren grote veranderingen zichtbaar. gelukkig maar, dat er voor verschillende dieren veel betere woonplekken zijn en ook nog worden gemaakt. Ik heb genoten. Artis 20-08-2016 De avondlijke sfeer was zo gezellig. Veel mensen (wij ook) hadden eten mee en gingen picknicken in het park. Er was muziek en de dieren zag je eens in hun avondlijke bezigheden. Bovendien was het vrij rustig om bij de dieren te kijken.IMG_1393Sommige dieren sliepen al. maar anderen waren juist veel actiever. Zoals de chimpansees. We zagen ze vanuit hun buitenkooi naar binnen gaan. Daar begonnen een paar apen als op commando met stro te schuiven. Ze maakten bergen en pakten het op, klommen ermee naar boven en dumpte het in stalen nesten. Vervolgens gingen ze nog wat opkloppen, hoopjes maken en gingen ze liggen. Het is een avondlijk ritueel. We zagen de chimpansees dus naar bed gaan. het was zoooo leuk om te zien.IMG_1413 IMG_1414 IMG_1420We bleven tot sluitingstijd. In Artis ligt die niet vast. Het is als de zon onder gaat. Leuk vind ik dat: dier met de dieren.

3 gedachtes over “Artis by night

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s