Zomeravond in Artis

Er hangt een speciale sfeer in Artis als de poort open blijft tot zonsondergang. De mensen hebben die openstellingen aangegrepen om het te combineren met een picknick. Op terrassen, grasvelden en banken stalt iedereen de eetwaren uit. Het is een gezellige bedoening. Ook wij hadden onze eetwaren mee. Er moest even een regenbuitje getrotseerd worden, maar we waren gelukkig net klaar met de picknick. Natuurlijk ga je ook voor de dieren. Het is leuk om te zien welke rituelen dieren erop nahouden voordat ze gaan slapen. Bij de chimpansees is dat helemaal fantastisch om te zien, maar dit jaar waren we helaas te laat, alles was al in diepe rust, toen we daar aankwamen. Vorig jaar was dat wel anders. Het nieuwe olifantenverblijf is een lust voor het oog. Eindelijk hebben die beesten de ruimte. Ze kunnen er zelfs zwemmen, maar daar was het natuurlijk te laat voor. Moeder olifant stond wat ongedurig bij de poort te wachten. Zij wilde graag naar het slaapverblijf. Toen de poort eindelijk open ging stoven ze naar binnen, de kleinste aanwinst voorop. Na het regenbuitje scheen de zon nog even. Dat leverde dit tafereel op, wie kijkt nou naar wie? En langzaam daalt de rust over het park. Op de nachtdieren na slapen ze allemaal. De zon is dan ook onder.

8 gedachtes over “Zomeravond in Artis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s