Krijtlandpad 3: Vaals – Gulpen

Een lang weekend naar Limburg met de bedoeling om weer eens een etappe van het Krijtlandpad te lopen. De laatste keer was in december geweest. Het was een heerlijke nazomerse dag, die beloofde om niet té warm te worden. We startten in Vaals. Ik kende Vaals van het Drielandenpunt, maar in de stad was ik nog nooit geweest. Ik keek op van de mooie oude gebouwen. Er was een prachtig plein gemaakt, waar ze oud en nieuw mooi met elkaar hadden vervlochten. Voorbij het kasteel van Vaals liepen we al snel de natuur in.img_2063Door een mooie holle weg met een dassenburcht  en de nodige draaihekjes kwamen we aan in Holset, waar de kerk een bedevaartsoord schijnt te zijn. De heilige Genoveva wordt aangeroepen tegen oogziektes.img_2068Via Harles, een gehucht met verspreid staande boerderijen, kwamen we aan in Vijlen, waarvan we de hoogst gelegen kerk van Nederland al kilometers lang konden zien liggen. img_2073

img_2075 Via Nyswiller liepen we een tijd over een plateau wat weer mooie vergezichten opleverde. img_2080Het volgende bedevaartsoord liepen we binnen. Dit was Wittem waar een kerk is ter ere van Gerardus van Majella. Langs een mooie kasteelhoeve ging het langzaam heuvelopwaarts. Ons stond de laatste klim te wachten en dat was naar de Gulperberg. Daar bovenop staat een Mariabeeld en ook hier heb je een magnifiek uitzicht over het heuvelland.img_2094 Nu hoefden we alleen nog maar de heuvel af te dalen om in Gulpen de bus te kunnen nemen naar Maastricht.

7 gedachtes over “Krijtlandpad 3: Vaals – Gulpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s