Krijtlandpad 5: Slenaken – Vaals

De zon scheen al volop toen we in Slenaken uit de bus stapten. Even in een café het laatste nieuws over de verkiezingsuitslag in de krant lezen alvorens we aan onze tocht begonnen. Op deze, voor ons laatste etappe van het Krijtlandpad, moesten we naar 322,5 m boven N.A.P. klimmen. Vanaf de Gulp ging het al snel vrij steil omhoog naar het Onderste en Bovenste bos. De voorjaarsbossen zijn prachtig. We genoten van de vogels, die mooie fluitconcerten ten gehore brachten en de prille onderbegroeiing van bosanemoon, Speenkruid  en andere nu nog groene plantjes. Naast  het Onderste en Bovenste bos, kwamen we ook nog in het Vijlener- en het Vaalserbos.Het glooiende landschap buiten de bossen lag er ook al prachtig bij. De Sleedoorn zorgde voor voorjaarssfeer. Van de Gulp ging het naar de Geul. Bij de Epervolmolen voerde de wandeling een stukje langs de Geulle. Daar was het even heel druk, maar wij moesten al snel de rivier links laten liggen en de helling weer beklimmen.  Al van verre kon je de uitkijktorens op de Vaalserberg zien liggen. Daar moesten we heen, maar de tocht was tot nu toe al redelijk zwaar geweest. Geen stukje pad of weg was recht geweest, steeds maar weer klimmen of dalen. Bovendien klopte de richtingbordjes niet altijd met de beschrijving. We zagen wel enkele keren bordjes liggen langs de kant van de weg. Daardoor liepen we op een gegeven moment rondjes om een grafheuvel en bleken we de route terug aan het lopen te zijn. Het laatste stuk was zowieso één kilometer klimmen tot aan de Boudewijntoren, de Belgische variant.  Als je daar bent moet je natuurlijk het Drielandenpunt even zien en iets verderop staat de Wilhelminatoren de uitkijktoren op Nederlands grondgebied. Ik heb niets met die Vaalserberg en alle ‘poppenkast’ die daar geëtaleerd wordt. We wilden dan ook niets liever dan de berg snel weer afdalen om met deze laatste kilometers snel op een plek te zijn waar we een biertje konden drinken als afsluiting van het lopen van het Krijtlandpad. We hebben genoten van deze wandeling. Over de totale afstand van 90 kilometer deden  we vier etappes. Wil je teruglezen dan kun je bij ‘zoeken’ het woord  Krijtlandpad intypen en je leest hoe het ons verging. Wij liepen ook de afsnijroute als extra etappe. Verder deden we niet alles in volgorde.

4 gedachtes over “Krijtlandpad 5: Slenaken – Vaals

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s