Moresnet, deel 1

Het was minder zonnig en warm, maar er kon evengoed gewandeld worden. Deze tijd van het jaar bloeien de narcissen in het wild. Mijn broer, die veel van wilde planten en de vindplaatsen ervan weet, nam ons mee naar Moresnet in België. Het dorp heeft als blikvanger niet alleen de kerk maar ook een enorme hoge spoorlijn. Die zou vandaag het centrale punt van onze wandeling worden. We liepen het dorp uit richting de rivier. Ook dit landschap, net als in Limburg, wordt versierd met de wegkruisen. Langs de Geul en op de hellingen eromheen vinden we de bloeiende wilde narcissen. Verder zien we het verse groen van daslook. Hier zullen de hellingen over enkele weken wit kleuren en geuren naar ui of look. Onderweg kwamen we nog wat vroege bloeiers tegen. Mijn broer kent alle namen dus die heb ik nu maar weer eens opgeschreven in een poging om het te onthouden, maar ik geef mezelf weinig kans. V.L.N.R. voorjaars of vingerhelmbloem, wilde narcis, bleke schubwortel, gele cornoeille en goudveil.

19 gedachtes over “Moresnet, deel 1

  1. Probeer ook steeds weer plantennamen te onthouden maar ver kom ik niet. Gelukkig zijn er meer mensen die er last van hebben. Mooi blog en dito foto’s. Kijk graag naar foto’s van mooie wandelingen.

    Like

  2. Wat heerlijk, al die wandelingen die je maakt in gebied met voor mij veel herinnering met jouw mooie foto’s. Natuurlijk Sjenne, ook mijn geboortedorp, maar ook Gulpen (waar familie van mijn broer bovenop de Gulpenerberg woont), Noorbeek/Hoogcruts waar mijn moeder vandaan komt en ik als kind veel op vakantie ging, Moresnet, waar ik met mijn moeder op bezoek ging bij haar oudste zus die daar woonde. Je verhalen inspireren om daar ook nog eens te gaan wandelen, want als kind kijk je toch anders dan als volwassene. En leuk om Jan te zien, heerlijk dat hij zoveel over planten en bloemen weet. Ik heb precies hetzelfde als jij, wil het allemaal weten, maar ben het helaas ook zo weer vergeten. Maar mooi blijft het!!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s