Voorbij Stroe

Met de mooie voorspelde temperaturen van 17 graden met Zuidoosten windkracht 5 hadden we zin om in de haven van Den Oever (Wieringen) onze wandeling te beginnen. Met de wind in de rug en een beetje in de luwte van de dijk liepen we voorbij Stroe tot de camping. Het was wel wat kouder dan het voorspelde weerbericht deed voorkomen, maar we waaiden heerlijk uit. De kerk van Oosterland piept over de dijk heen. Het was eb en dus was de vogelwereld weer druk in de weer. Dit zijn bergeenden.Het lijkt net een kerk maar de roestbruine paal staat bij de camping, dus gaan we daar de dijk weer over, weg bij de zee, richting Stroeër kerkhof, onze lunchplek. Deze wandeling maken we vaker.

Hier lees je over het kapelletje in aanbouw. Wij waren nu heel benieuwd hoe de Heidense kapel geworden was. Nou, werkelijk beeldschoon, zowel van binnen als van buiten.Na de lunch vervolgden wij onze route, nu tegenwind, richting de haven van Den Oever en richting auto, die ons weer naar huis bracht. Het blijft een mooie plek. Nu met alle frisse kleuren van het voorjaar had het weer iets speciaals.

11 gedachtes over “Voorbij Stroe

  1. Wat een mooie foto’s, Jeanne. En dat kerkje, wat is dat prachtig en wat mooi dat men dat heeft herbouwd. St. Willlibrord, dat leerde ik van de nonnen, kwam vanuit Engeland bij Noordwijk aan land, mijn geboorteplaats. Ik controleerde mijn wankele geheugen even op Wikipedia en dat zegt Katwijk. Het zal wel naijver van de nonnen zijn geweest, Katwijk Zee was niet katholiek namelijk.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s