Poortwachters 8

Midden in de Beemster staat een grote boerderij, De Eenhoorn.  Dit rijksmonument is gesticht in de Gouden Eeuw (anno 1682) door een vermogende koopman als buitenverblijf annex pachtboerderij. De eigenaar verbleef in de zomer in het stadse voorhuis terwijl de pachtboer het achterhuis met de stallen bestierde.De rijkdom straalt er nog steeds vanaf. Je ziet het zelfs aan de poort bij de ingang. Daar hebben ze dubbele wachters neergezet. De ene is weliswaar een bloemenvaas, maar dat zou voor andere poorten al genoeg zijn. Hier staat er nog eens rechts een koe en links een paard naast.

4 gedachtes over “Poortwachters 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s