Aan deze en gene zijde van de Maas

Er kwam vandaag geen auto of openbaar vervoer aan te pas, alleen de benenwagen. We stapten de deur uit in Heugem en via twee natuurgebieden, De Kleine Weert en de Eijsder Beemden wandelden we naar Eijsden. Het beloofde een benauwde dag te worden en daarom rekenden we erop dat de wind vanaf de Maas wat verkoeling zou brengen. Dat werkte goed. Het was prachtig wandelweer. Na een kopje koffie aan de Maas in Eijsden namen we het pontje naar de overkant. Het dorp daar heet Lanaye en iedereen spreekt Frans. Zo dichtbij en zo buitenlands! Met de brug, die ik alleen nog maar altijd vanuit de verte gezien heb staken we het Albertkanaal over. Daar lag de ‘Montagne St. Pierre’ voor ons. Daar moesten we overheen, dus dat was even flink klimmen, maar het was de moeite waard. Wat een schitterend gebied is dat!  Overal mergelgroeves met de daarbij horende prachtige bloemenweides vol vlinders. We wandelden stukken door bos maar dan waren er plotseling weer prachtige vergezichten, want we zaten goed hoog. Uiteindelijk liepen we over een plateau met graanvelden, waar we ons in Engeland waanden. Via Eben, Laumont en Eben-Emael kwamen we in Kanne. Daar is Nederlands weer de voertaal, want we waren net daarvoor de grens met Vlaanderen (Belgisch Limburg) overgestoken. Net buiten Kanne bij kasteel Neercanne ben je alweer in Nederland, hoewel de hellingen met druiven on-Nederlands aandoen. Onze route ging onderlangs de St. Pietersberg. Voor je er erg in hebt, ben je weer in Maastricht. Even een brug over de Maas kiezen en we lopen naar ons logeeradres in Heugem terug. We zijn moe maar voldaan van deze prachtige gevarieerde tocht, waarvoor we  aan twee kanten van de Maas moesten zijn.

11 gedachtes over “Aan deze en gene zijde van de Maas

  1. Wat een pracht! In het begin lijkt het wel lente met de pastelkleuren. In ieder geval bedankt voor de tip. Ik hoop er ook eens heen te gaan. Ondertussen weet ik niet meer wat eerst te kiezen uit al je mooie wandelingen. Het is altijd meegenieten. Waarvoor dank.

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s