Hernieuwde kennismaking

We reisden met de trein naar het Groninger land. Het was 4 jaar geleden, dat we er voor het laatst waren geweest. Dit voorjaar gaan we weer eens oppassen op huis, hond en tuin met kippen. Ter voorbereiding daarop gingen we even kijken hoe alles er daar bij ligt, nieuwe instructies in ontvangst nemen van hoe we met de dieren en dingen om moeten gaan. Maar bovenal gingen we even gewoon bijpraten met I & W. Daarvoor nam W ons mee naar het dal van de Drentsche Aa, waar we een prachtige wandeling maakten. Bijkletsen gaat heel goed terwijl je wandelt. W. is een vogelkenner bij uitstek, dus geregeld stonden we stil om te luisteren naar vogelgeluiden. Voor mij was de grootste verrassing om twee ooievaars van vrij dichtbij op hun nest te zien.Ze waren bovendien druk aan ’t klepperen. Dat had ik nog nooit gehoord. W. hoorde tot zijn grote blijdschap de Tjiftjaf fluiten. Als de Tjiftjaf terug is in ons land is dat voor W. het teken, dat de lente is begonnen. Ik probeerde de geluiden van de Karekiet, de Lijster en de Koolmees te onderscheiden, maar dat valt niet mee. Wel lukte het me om de Geelgors en de Boomklever op de foto te zetten. Ik heb geen enorme zoomlens, maar vond het zo ook al leuk. De temperatuur was heerlijk zacht, zonder wind en helaas ook zonder zon. Toch werd het een prachtige wandeling door natuurgebied Drentsche Aa. 

De wandeling was dus in Drenthe, maar ons oppasadres is tegen de grens met Drenthe in Groningen, vandaar dat ik het had over kennismaking met het Groninger land, want dat deden we ook. We verheugen ons alweer op de aankomende oppasperiode!

14 gedachtes over “Hernieuwde kennismaking

  1. alle foto’s zijn prachtig, maar de eerste spant voor mij toch de kroon. Leuk hè als je toch weer nieuwe dingen ziet en hoort, terwijl het toch gewoon nederland is. Die vogelgeluiden en het bijbehorende vogeltje vind ik ook erg moeilijk.

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh, mijn hart maakte even een sprongetje bij het lezen en de foto’s. Het is daar zo mooi en nog rustig. Ik heb jaren in de stad Groningen gewoond, maar vandaar was je zo in het gebied wat jij beschrijft. Heel wat wandelingen en fietstochten gemaakt.
    Af en toe strijken we er nog neer met de caravan, genieten. Prachtige tuin.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s