Pieterpad: Venlo – Swolgen

We waren drie dagen in het zuiden van het land om een paar etappes van het Pieterpad te lopen. Al vroeg in de morgen vertrokken we vanuit ons logeeradres in Velden (5 km ten noorden van Venlo) richting het pontveer, dat ons over de Maas zette.

Grubbenvorst is een Maasdorpje met nog wat authentieke huizen en een voormalig klooster. Het is in de oorlog zwaar getroffen, dus is er veel nieuwbouw, maar gelukkig is er nog iets van de oude dorpssfeer bewaard.

Al gauw lieten we de bewoonde wereld achter ons en kwamen we langs landbouwweggetjes. De teelt van velden vol Afrikaantjes, leverde herfstige foto’s op.

Het is ook de streek van de aspergeteelt, het zogenaamde ‘witte goud’.

En verderop bij Lottum kwamen we in het gebied, dat bekend staat om zijn rozenteelt.

Op deze afwisselende wandeling, waar we bedrijvigheid van dorpjes en bedrijven konden zien, hebben we ook genoten van prachtige natuur.

Af en toe een heidegebied, zoals de Swolgenderheide dan weer bos,

met als cadeautje de prachtigste herfstkleuren.

Bijzonder was nog natuurgebied Elzebroekerbos met ‘het Schuitwater’. Dit water is ontstaan omdat dit ooit in de IJstijd stroomgebied van de Maas was. Er was activiteit van bevers te zien en volgens de informatieborden huizen er meer zeldzame dieren o.a. de kleine ijsvogelvlinder. (nooit eerder van gehoord).

In Swolgen kwamen we weer in de bewoonde wereld. Vandaar uit namen we de bus naar Venlo. Onze etappe van vandaag was nog niet klaar. Hij werd slechts onderbroken. Daarover later meer.

18 gedachtes over “Pieterpad: Venlo – Swolgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s