Pieterpad: Venlo – Swolgen deel 2

Omdat wij deze etappe , niet in Venlo maar in Velden gestart waren, hadden we nog 8 kilometers te gaan, toen we in Swolgen waren gearriveerd. Velden ligt namelijk ten noorden van Venlo langs de route. Vandaar, dat we de bus uit Swolgen naar Venlo namen. Het busritje was een mooie rustpauze na de eerste 14 kilometers. De route door de stad gaf ons een goede indruk van Venlo. Tijdens WO II is hier flink strijd geleverd, maar gelukkig staan er nog wel wat statige huizen overeind en ook de Martinuskerk is een mooie blikvanger. 

We zoeken de Maas weer op en laten de bedrijvige stad achter ons.

We kwamen langs bedevaartsplaats Genooy. Dit is een plek, waar ik als kind vaker over hoorde praten. Ik weet zeker dat mijn moeder en haar familie hier wel vaker zijn geweest. De inrichting van De kapel van OLV van Genooy heeft Italiaanse invloeden. Kuipers heeft in 1916 een kooromgang gemaakt aan de oorspronkelijke kapel. Ik vond het heel sfeervol binnen  en buiten

Het late daglicht leverde mooie plaatjes op.

De ondergaande zon scheen door een kas van de glastuinbouw die je veel ziet in dit gebied.

We bogen weer af om het laatste stuk nog even door de uiterwaarden van de Maas richting Velden te lopen.

Net voor het donker waren we weer terug in ons logeeradres.

7 gedachtes over “Pieterpad: Venlo – Swolgen deel 2

  1. Mijn oma van moeders kant ging naar alle bedevaartplaatsen in Nederland dus ik ken veel namen maar van Genooy had ik nog nooit gehoord. Ik zou willen dat mijn moeder nog leefde, dan had ik haar even gebeld, een praatje gemaakt en het haar gevraagd. Ze zou het ongetwijfeld geweten hebben, ze had een ijzersterk geheugen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s