Ruiladres

Onze jaarlijkse ruilvakantie zit er weer op. Met veel genoegen denken we nu alweer terug aan dat leuke huis met tuin van waaruit wij de omgeving konden gaan verkennen. Wij ruilen nu al voor de negende keer met een adres in het buitenland en eigenlijk zijn het alle negen succesverhalen geworden. Dit keer leek de moeilijkheidsfactor, dat we zonder auto waren en dat we met de trein zo minimaal mogelijke bagage wilden meeslepen. Maar we hebben de auto en alle spullen, die we anders meer mee hadden nauwelijks gemist. Ja, Sjaak miste zijn gitaar een beetje en ik mijn laptop, maar er was met gemak overheen te komen. Het gebied had zoveel te bieden. Te voet liepen we vanuit huis na een paar honderd meter al de bossen, wijnvelden en bergen in, waar we van een heel goed wandelpadennetwerk gebruik konden maken. Fantastische wandelingen waren het!

Als we ons gebied iets wilden vergroten pakten we de fiets, want ook daar was het landschap bijzonder geschikt voor. Het plaatsje Denzlingen ligt tegen een bergrug aan, maar aan de andere kant strekt zich de min of meer vlakke Rijnvlakte uit, prima fietsgebied.

Verder was er een goed openbaar vervoer. Ook dat weer op honderd meter voor de deur. Daar ging de bus en met die bus kon je naar het station, dat lopend zo’n 25 minuten was. Met de trein stond je met 7 minuten in Freiburg. Ook Basel in Zwitserland en Colmar in Frankrijk waren heel goed bereikbaar per trein. Toch hebben we geen buitenlandse dagtrips ondernomen. Zonder dat waren er al zoveel mogelijkheden om iets te doen en te bekijken. Baden Würtenberg is erg mooi. Ik was bang voor Duitse truttigheid met dirndeljurken enzo, maar dat is toch meer in Beieren. Ja, we hebben één dirndeljurk gezien bij een serveerster, die trots voor ons poseerde, maar dat was meer dan genoeg. Nee, het was ontegenzeglijk Duitsland hier, maar er waren veel Franse invloeden, dat maakte alles niet zo stijf, keurig en perfect. Kortom, we hebben een ontzettend mooi gebied aangetroffen, wat we weer op onze eigen manier, wandelend, fietsend en met openbaar vervoer iets beter hebben leren kennen. De moeite waard!!Wat is het toch een heerlijk systeem, dat ruilen. Je komt op plekken, die je in de toeristen folders niet tegen zult komen en dat maakt het nu juist zo speciaal. Kijk maar eens hier ,hier en hier. Zomaar een paar voorbeelden.

13 gedachtes over “Ruiladres

 1. Geweldige ervaring. Wij deden het ook een keer, jaren geleden, toen de kinderen nog pubers waren. Het ging toen via Ikea. Nooit spijt van gehad en we hebben nog steeds contact met, inmiddels “onze Fransen”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk, zo’n vakantieruil! Prachtige plek! Is het ook goed bevallen om je eigen huis open te stellen voor andere mensen? Daar zou ik misschien moeite mee hebben. Ben wel benieuwd naar jouw ervaringen daarmee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, omdat je lid bent van een vereniging voelt het vertrouwd. Deel van het succesverhaal is, dat je graag wilt dat men in jouw huis respectvol met alles omgaat en jij doet dat uiteraard in hun huis ook. Wij hebben alleen nog maar goede ervaringen. Mocht iemand zich misdragen, dan word de toegang tot ruilen ontzegd.

   Geliked door 1 persoon

 3. Toch wel een mooie uitvinding, die woningruil. Daar valt vast veel meer over te vertellen. Hoe kom je aan het adres, heb je contact met de mensen etc. toch wel een heel aparte manier van vakantie vieren. Maar jullie hebben veel gedaan en gezien

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s