Tegenstelling: oud – nieuw

Wij bezochten vorige week wat dorpjes langs de Maas in Midden Limburg. Zo kwamen we in Kessel. Zo’n 45 jaar geleden was ik daar al eens, op kamp met een groep van scouting. Wij liepen toen in en over de resten van het kasteel. Het was een ruïne, prachtig gelegen aan de Maas in Kessel, dat wel.

Ik kon mijn ogen dan ook niet geloven toen ik het bouwwerk zag uittorenen boven de muren. Was dat op diezelfde ruïnes gebouwd?Inderdaad is de ruïne van kasteel Keverberg sinds 2015 omgebouwd tot modernste kasteel van Nederland. En daar is geen woord van gelogen. Wat een mooie manier om oud en nieuw in elkaar te vervlechten! Je kunt de locatie afhuren om te vergaderen of te feesten, maar je kunt er ook gewoon een kopje koffie drinken.

Je kunt een rondleiding krijgen door het kasteel en boven rond lopen achter de kantelen. Wij schuilden voor de regen en hadden even geen zin om weer naar buiten te moeten, maar we gaan nog wel eens terug. Prachtplek!

Wil je andere uitwerkingen zien over het thema oud-nieuw kijk dan hier.

13 gedachtes over “Tegenstelling: oud – nieuw

  1. je was dus weer vlak bij mij…. Heel mooi is de constructie van het ‘zwevende’ dak, op de oude ruïne. We gaan er herhaaldelijk heen, met gasten, die altijd verrukt hiervan zijn.
    Heb je ook de loden kist van Graaf Frits gezien?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s